Large city fire station antwerp archchannel com 01

Пожежна станція в Бельгії

Це реконструкція офісної будівлі 1950-х років у центрі міста на пожежну частину. Територія проекту знаходиться всередині старого міста XVI століття. Про це свідчать численні історичні фасади, які є навколо вуличного пейзажу.
 
Завдання полягало в тому, щоб знайти спосіб інтегрувати функцію будівлі і всю програму яка необхідна для вимог пожежної станції. Завдяки радикальній трансформації було створено простір для транспортних засобів, а фасад - у формі єдиних відкритих дверей. Існуюча конструкція зберігається на другому та третьому поверхах. Сюди інтегрували сервісні кімнати у відносно невеликий простір.
 
Було обрано більш закриту концепцію фасаду. Висота поверхів фасаду відповідає сусіднім прилеглим будівлям. А на четвертому поверсі будівля простягається дещо вище, ніж сусідні будівлі. У цьому приміщенні розміщена загальна кімната з чудовим видом на місто, також доповнюється центральним патіо через яке проходить більше світла в приміщення.
 
Назва:  City Fire Station
Локація: Antwerp, Belgium / Антверпен, Бельгія
Функція: пожежна станція 
Площа: 2015 m²
Статус: реалізовано в 2012 році
Архітектура: HUB
Фотограф: Ilse Liekens  +  Marcel Van Coile